NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Design meets technology
Falmec: “Elle, dat is lineaire elegantie.”

Design meets technology

Je hebt er ook die de dampkap naast hun werking zien als een designelement in de keuken, een functionele eyecatcher zeg maar. De Italiaanse fabrikant Falmec gaat resoluut voor deze tweede visie en brengt dit najaar een aantal nieuwe modellen op de markt.

Het is een bewuste keuze van Falmec, een Italiaans familiebedrijf in de buurt van Venetië, om zich te richten op de creatie van opvallende dampkappen. Aan de basis van het bedrijf ligt het verwerken van inox voor allerhande toepassingen. Van daaruit evolueerde Falmec tot de dampkappenproducent die we vandaag kennen. “Al houdt het niet op bij mooie designs”, benadrukt Thibaut Sohier van invoerder Cinem. “Ook technologisch mogen alle dampkappen er zijn. Zo ontwikkelde Falmec een eigen filtersysteem waarmee de lucht wordt gezuiverd om nadien gewoon weer in de keuken te worden geblazen.”

Light is compact qua afmetingen dankzij de innovatieve afzuigtechniek Multi-Air.

Gezinsuitbreiding

Het belooft een boeiend najaar te worden met zowel Eurocucina als Küchenmeile op het programma, het uitgelezen platform om nieuwe modellen aan het publiek voor te stellen. Met Light en Elle toont Falmec twee volledig nieuwe toestellen terwijl met Quantum Easy een extra telg aan een bestaande familie wordt toegevoegd. “Quantum brengt kookplaat en afzuiging samen in één geheel”, aldus Sohier. “Een inductiekookplaat van zwart keramisch glas en een centrale afzuigunit met gemotoriseerde glazen kleppen die automatisch open en dicht gaan, vormen samen Quantum. Een matzwart stalen frame bakent het afzuiggebied mooi af en doet tegelijk dienst als beschermend element. Falmec zorgde ook voor een automatische modus die de zuigsnelheid aanpast aan het kookvermogen en garandeert op die manier een optimale afzuiging. Met Quantum Easy komt er nu een broertje bij, eentje die dankzij enkele handige ingrepen en de geïntegreerde Carbon.Zeo filter sneller kan geïnstalleerd worden en bovendien eenvoudiger te onderhouden is. Easy dus.”

Quantum Easy brengt koken en afzuigen samen in één toestel.

Trendy kleurtje

Met Light en Elle voegt Falmec twee nieuwe blikvangers toe aan het al uitgebreide assortiment. Beide toestellen zijn opnieuw mooie voorbeelden van hoe design en technologie bij Falmec hand in hand gaan. Zo slaagden de Italiaanse productontwikkelaars er in om Light compact te houden met de nieuwe innovatieve ‘Multi-Air’ afzuigtechniek. “Less is more, maar dan enkel als het gaat om de afmetingen”, voegt Sohier toe. “Door Multi-Air toe te passen, zijn we er in geslaagd het volledige afzuigelement qua afmetingen te beperken tot de 10 centimeter hoge behuizing. Twee zwart gesatineerde aluminium profielen omsluiten dit afzuigelement, in het bovenste gedeelte zijn dit twee rookglazen. In de buitenprofielen integreerden we over de gehele lengte ledverlichting om het werkblad te verlichten en een aangenaam sfeerlicht te creëren.” Light is beschikbaar in twee versies, 180 centimeter breed met een asymmetrische afzuiging en 120 centimeter breed met een centrale afzuiging.

Ook Elle kreeg de trendy keukenkleur zwart mee. Net als Light heeft Elle over de hele breedte geïnstalleerde ledverlichting. Falmec plaatste het elektronische bedieningspaneel pal in het midden waardoor aanzuiggedeelte zowel links als rechts kan gezet worden. “Elle past perfect in het rijtje eyecatchers van Falmec”, besluit Sohier. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details