NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Design en kwaliteit, made in Italy
PREPSTATION van Shock.

Design en kwaliteit, made in Italy

Sinds 2006 heeft Componenti, de specialist in keukencomponenten, in het Franstalige landsgedeelte een goede reputatie opgebouwd. Hun distributiekanalen leggen zich toe op keukens, huishoudelijke apparaten en esthetische producten met een optimale mix van prestaties, hoogwaardige technologie, duurzaamheid, prijs-kwaliteitverhouding en service. Yves Coelmont, Hoofd Klantrelaties, geeft ons zijn mening.

De oorsprong

Ongeveer vijftien jaar geleden richtten David Croci en Vincent Dubois Componenti op. Deze 100 procent Belgische exclusieve verdeler beheert in zijn vestiging in Fleurus een twaalftal merken spoelbakken, afzuigkappen en mengkranen – voornamelijk uit Italië – voor ketens en zelfstandige ondernemers in de keuken­sector. Alle gebruikelijke diensten (commerciële dienst, administratie, boekhouding, voorraden, naverkoop en zo meer) zijn eveneens gegroepeerd en gecentraliseerd in Fleurus. En onlangs heeft de onderneming, gezien het grote succes in het Franstalige deel van het land, een ervaren team opgericht om ook het Nederlandstalige deel van het land te bewerken.

FRAME van Airforce.

Belangrijke troeven, sleutel tot succes

Hoewel Componenti een relatief jong bedrijf is, heeft het zich weten te onderscheiden van zijn concurrenten, die al veel langer actief zijn in ons land. Een van zijn sterkste punten is zijn klantgerichte aanpak. Hier is alles erop afgestemd om een bijzondere relatie op lange termijn met de klant tot stand te brengen, die is toegespitst op zijn reële behoeften en op een bijna onmiddellijk respons in termen van levering en dienst-na-verkoop. “De behandeling van eventuele aftersales problemen wordt niet door externe onafhankelijke partijen afgehandeld, maar door onze interne dienst. Van de melding in het systeem tot het maken van een afspraak met de klant en het oplossen van het probleem ter plaatse, alles wordt zo snel en flexibel mogelijk geregeld”,
legt Yves Coelmont uit.

Een tweede sterk punt is zonder twijfel de opslagcapaciteit. In Fleurus is maar liefst 2.000 vierkante meter beschikbaar voor de opslag van ongeveer 1.300 referenties. Bovendien zijn er plannen om de opslagruimte over enkele maanden nog verder uit te breiden met het oog op de samenwerking met nieuwe partners. “Over nieuwe partners gesproken mogen we met veel trots aankondigen dat we een overeenkomst hebben getekend met SCHOCK om als verdeler te fungeren voor de Belgische markt. SHOCK is een toonaangevend Duits bedrijf dat Europese marktleider is in de productie van composiet spoelbakken. Dit mooi en compleet assortiment zal een belangrijke en sterke aanvulling zijn aan ons huidig gamma. Daarnaast is er een breed scala aan garanties. Zo is er bijvoorbeeld een waarborg van vijf jaar op AirForce-dampkappen en Nobili-mengkranen, inclusief verplaatsingskosten, wisselstukken en werkuren. Deze waarborgen kunnen oplopen tot 25 jaar en geven daardoor ook een teken van kwaliteit en vertrouwen. Dit is het tikkeltje extra dat onze klanten overtuigt met volle vertrouwen ons gamma in de kijker te zetten”, aldus Yves Coelmont.

WEMBLEY van Shock.

Trends in de gaten houden, maar altijd met het oog op design

Onder de merken in het assortiment is de Italiaanse fabrikant van afzuigkappen AirForce een referentie. Deze Europese marktleider heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en biedt een verfijnd en toch trendy product­assortiment met een ruime keuze aan afwerkingen. Neem nu het model ASPIRA PREMIUM, een revolutionaire inductiekookplaat met een geïntegreerde afzuig- of recirculatie­kap aan de achterzijde. Of de FRAME, een groot formaat zwarte hangende dampkap in 180 of 140 centimeter.

Gessi, een fabrikant van mengkranen, eveneens van Italiaanse makelij, is een nieuwe aanwinst van de in Fleurus gevestigde verdeler. In nauwelijks 30 jaar tijd ontwerpt en produceert deze eco-verantwoordelijke fabrikant op zijn ultramoderne site van zo’n 800.000 vierkante meter in de groene streek Serravalle Sesia een breed gamma designkranen (twaalf reeksen!) in verschillende afwerkingen. Terwijl de instapmodellen beginnen bij 299 euro, kost het vlaggenschip Gessi Meccanica ruim duizend euro. Dit emblematische model, gemaakt van roestvrij staal AISI316 (de hoogste kwaliteit en het meest robuuste staal), heeft een met de hand gebeiteld body, wat een ongelooflijk visueel effect creëert. Sommige modellen, zoals de Officine V-reeks, hebben een rode bedieningshendel, wat een mooi typerend designelement toevoegt.

“Het is belangrijk om te onthouden dat mensen tegenwoordig hun keukenkranen sneller vervangen dan ooit tevoren. Laten we zeggen om de vijf tot tien jaar. Het is een echte trend dat de eindklant in de aftersales steeds meer vraagt naar de nieuwste technologie met een trendy uitstraling. En vervanging is uiterst eenvoudig omdat alle keukenkranen in een standaard gat van 35 millimeter diameter passen, zonder verdere afbouw”, besluit Yves Coelmont.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details