NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“De zuiverste lucht in het heelal”
Franke: “Schone lucht in de keuken dankzij de UVC-luchtdesinfectiemodule in de dampkap.”

“De zuiverste lucht in het heelal”

Wie wil er geen schone lucht in de keuken? De tijd dat we tevreden waren met simpelweg het venster te openen is voorbij. Franke ontwikkelde een nieuw concept van luchtbehandeling dat 99,99 procent van de virussen en bacteriën in de lucht verwijdert. Een duidelijke verbetering van de luchtkwaliteit dus. “Nergens vind je zuiverdere lucht”, horen we.

De Air Hub-dampkappencollectie zuivert heel efficiënt de lucht van virussen en bacteriën.

Je leest het inderdaad goed. De zuiverste lucht van het heelal. Een straffe slagzin waarmee Franke duidelijke aangeeft dat wie een Air Hub-dampkap aanschaft, eigenlijk twee sterke toestellen in huis haalt. “Een Air Hub-dampkap is en blijft natuurlijk een dampkap die tijdens het koken de geuren en dampen verwijdert”, legt Roxanne Lalmant van Franke uit. “Maar dankzij een zeer efficiënte luchtzuivering die 99,99 procent van de virussen en bacteriën in de vieze lucht elimineert, gaat de luchtkwaliteit in de keuken er ook drastisch op vooruit. Een geïntegreerde UVC-luchtdesinfectiemodule klaart deze klus. Het is bovendien een milieuvriendelijk en biologisch systeem dat continue desinfectie mogelijk maakt.”

Weg met virussen

Twee speciale UVC-lampen zijn de hoofdrolspelers in het luchtdesinfectieverhaal van de Air Hub-dampkappen. “De lampen verspreiden een speciaal licht dat de aanval inzet op de virussen en bacteriën en tot 99,99 procent ervan vernietigt”, legt de fabrikant uit. “Het is bovendien een veilig proces waarbij geen schadelijke ozon wordt geproduceerd. Drie programma’s zijn beschikbaar zodat op elk moment, tenminste als er niet gekookt wordt, de lucht zuiver kan worden gehouden. Het manueel programma geeft de teugels in handen van de gebruiker die zelf de luchtzuivering kan starten en ook stoppen. Schakelt de gebruiker niet zelf uit, dan gebeurt dit automatisch na 24 uur. Een intensief programma zuivert de lucht aan maximale desinfectiesnelheid in de kortst mogelijke tijd. Dit programma schakelt automatisch uit. Het nachtprogramma is een lange cyclus voor volledige desinfectie aan het laagste geluidsniveau. Dit programma schakelt elke nacht automatisch aan.”

Geen geluidshinder

De Air Hub-dampkappencollectie bestaat uit drie verschillende modellen: twee voor montage aan de muur (met of zonder schouw) en één inbouwgroep. Dat de corebusiness van een dampkap, namelijk het wegzuigen van storende kookgeuren en -dampen, niet wordt vergeten, bewijst de intensieve zuigkracht van 700 kubieke meter per uur die kan worden bereikt, zonder daarbij een storend geluid te produceren. Een must in de keukens van vandaag. “Keukens vormen het hart van onze huizen en appartementen”, weet Franke. “We brengen veel tijd door in onze keuken en dan is een storend lawaaierige dampkap uit den boze. De Air Hub-dampkappen maken dan ook gebruik van de Sound Pro-motor die zelfs bij een maximaal vermogen het lawaai beperkt houdt. Een innovatief ontwerp vermindert de turbulentie en wervelingen van de interne luchtstroom aanzienlijk waardoor de geluidsoverlast wegvalt. De prestaties blijven uiteraard onveranderd.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details