NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“De touch van een goede huisvader”
Louis Culot: “Geef de juiste omschrijving van de materialen om later problemen te vermijden.”

“De touch van een goede huisvader”

Is de keuken meer en meer het epicentrum van de woning, dan is het werkblad zeker het meest in het oog springend ‘toestel’ in die keuken. Het is dan ook niet meer dan normaal dat bij de keuze van de keuken veel aandacht wordt besteed aan welk werkblad het moet zijn, zowel qua materiaal, kleur als afwerking. Maar ook na de plaatsing verdient het werkblad alle aandacht.

Het werkblad is vaak het center piece in de keuken. Het is dan ook een weloverwogen beslissing die moet genomen worden. “Eentje waarin we graag met raad en daad onze klanten en de eindgebruikers bijstaan”, aldus Tim Culot en Julie Calewaert van Louis Culot. “Met een overvloed aan materialen, elk met hun specifieke eigenschappen, is het niet evident voor een keukenleek. We helpen hen graag een handje bij de keuze van het werkblad en geven ook tips qua onderhoud. Want dat aspect mag je evenmin uit het oog verliezen.”

Doeltreffend onderhoud

Dat er in een keuken hard wordt gewerkt, staat als een paal boven water. Dat een werkblad dan ook wel wat te verduren heeft, is niet meer dan logisch. “Daarom is het zo belangrijk om met de gebruikers heel duidelijk te overlopen hoe ze hun keuken zien en zullen gebruiken”, bevestigt Calewaert. “Het is onze taak om van elk materiaal de sterke en minder sterke punten op te sommen en zo eventuele misvattingen uit de wereld te helpen. En ook over het onderhoud van de verschillende materialen geven we duidelijke informatie mee. Wie dagelijks de keuken gebruikt, dient ook dagelijks het werkblad te onderhouden. Dat staat als een paal boven water. Voor de specifieke onderhoudsbeurten, zoals het verwijderen van bijvoorbeeld etensresten of vlekken, zijn de juiste producten bij ons beschikbaar. We bundelden alles in een handige gids die we bij de plaatsing van het werkblad steeds bezorgen.”

Misverstanden wegwerken

Het onderhoud van een keukenwerkblad is uiteraard niet het enige aspect dat heel duidelijk moet worden uitgelegd aan de consument. Ook de specifieke eigenschappen van elk materiaal moeten juist worden voorgesteld. “We kennen allemaal de volgende situaties wel”, schetst Calewaert. “Het is tijd om naar school te gaan en de veters van de zoon of dochter moeten worden gestrikt. Snel even het kind op het werkblad laten zitten, veters strikken en klaar. Of de filter van de dampkap is aan vervanging toe. Deze is toch beter bereikbaar als we (even) op het werkblad gaan staan om de klus te klaren. Om nog maar te zwijgen van het dansen op het werkblad bij een leuk feestje thuis. Het lijken banale of vergezochte voorbeelden maar ze gebeuren. En ze kunnen wel eens minder leuke gevolgen hebben voor het werkblad.”

Dagelijks gebruik van de keuken betekent dagelijks onderhoud van het werkblad.

Juiste informatie

“Bij het kiezen van een werkblad krijgt de consument een heel brede waaier aan mogelijkheden voorgesteld”, weet Calewaert. “Om daar een keuze uit te maken, gaat hij of zij uiteraard verder op de omschrijving van de eigenschappen van elk materiaal. Het is dan ook van ultiem belang dat deze juist worden omschreven. Een keramisch werkblad of eentje van Dekton is niet ‘onverwoestbaar’, al krijgt het soms wel deze omschrijving. Hittebestendig betekent evenmin dat een werkblad, welk materiaal dan ook, tegen elke temperatuur kan. Het materiaal afbreken is zeker niet nodig. Een werkblad is namelijk perfect, op voorwaarde dat het wordt gebruikt waarvoor het dient: om op te koken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details