Platform over design en techniek in de keukenbranche
Spoeltafels & Kraanwerk

De kraan als extra keukentoestel

De keukenkraan wordt dagelijks zowat 90 keer open en dicht gedraaid. Het is dan ook een van de belangrijkste elementen...

14 oktober 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

De keukenkraan wordt dagelijks zowat 90 keer open en dicht gedraaid. Het is dan ook een van de belangrijkste elementen van elke keuken. Bij Quooker focussen ze expliciet op de zoektocht naar de juiste kokendwaterkraan.

Steven Van Tichelen is managing director bij Quooker Belgium. Hij weet als geen ander wat de belangrijkste aandachtspunten zijn bij de keuze van de keukenkraan. “Meestal valt die keuze helaas pas op het einde van een keukenproject”, zegt Van Tichelen. “Het lijkt niet zo belangrijk, maar is het wel. Het is cruciaal dat een klant weet welke types kranen er bestaan en welke eigenschappen ze elk hebben. Een keukenbouwer kan de juiste info geven voor een specifieke situatie. Want de ideale kraan voor de ene keuken is niet per se de beste keuze voor een andere.”

31.5-fusion-square-messing-patina-kopieren

De kraan is steeds vaker een leuk accent of de finishing touch in een keuken.

 

Een verrassend accent

Het aanbod aan keukenkranen is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid. Dat maakt de zoektocht naar de juiste kraan moeilijker, maar biedt tegelijk veel kansen. Onder meer esthetiek heeft veel aan belang gewonnen. Steven Van Tichelen: “De kraan is steeds vaker een leuk accent of de finishing touch in een keuken. Bij Quooker vinden we elegant design, net om die reden, belangrijk. Net als de interieurtrends. Denk maar aan onze zwarte kranen.” Door een exemplaar te kiezen dat perfect past bij het totaalplaatje van de keuken, wordt die kraan open- of dichtdraaien zo’n 90 keer per dag een waar plezier.

9.4-fusion-round-gold-orange-theekop-kopieren

De kokendwaterkranen van Quooker hebben een kindveilige bedieningsknop.

 

Multifunctionele kranen met toegevoegde waarde

Design is één ding, functionaliteit een ander. En de werking van de keukenkraan is meestal nog steeds de doorslaggevende factor bij het doorhakken van de knoop. Kokendwaterkranen hebben al langer hun weg gevonden naar de particuliere keuken en ook kranen met bruisend en gefilterd water zijn gevolgd. Een logische evolutie, volgens Van Tichelen: “Een multifunctionele kraan is als het ware een extra keukentoestel. Er stroomt onmiddellijk kokend water uit. Zo bespaart de gebruiker tijd, maar ook water en energie.” En er is meer. Snel een theetje maken? Een glas fris, bruisend water, recht uit de kraan? Het kan. “Het is zelfs een must in een moderne keuken”, vindt Steven. “We willen steeds meer comfort en gebruiksgemak, zeker in de keuken. Ik verbaas me er vaak over hoeveel mensen nog lang wachten op warm water uit de kraan, zonder er stil bij te staan dat het ook anders kan. En dat in tijden van stijgende energieprijzen en de strijd tegen waterverspilling.”

12-kopieren

Onmiddellijk stromend water uit de kraan.

 

Zonder gevaar op brandwonden

De kokendwaterkranen van Quooker hebben een kindveilige bedieningsknop. Kokend water uit de kraan? Dan moet je de knop eerst twee keer indrukken en vervolgens draaien. Die combinatie van drukken en draaien is geen natuurlijke reflex. Het is dus geen handeling die jonge kinderen per ongeluk zullen maken. De lichtring op de knop gloeit bovendien als er kokend water uit de kraan zal komen. Als extra waarschuwing om brandwonden te voorkomen. De kraan zelf warmt bovendien ook niet op wanneer je kokend water tapt. De uitloop is goed geïsoleerd en in de kraan zit een aparte aanvoer van warm en koud water. Door de twee stromen te scheiden kan je na het nemen van kokend water meteen koud water uit de kraan toveren. Een kokendwatersysteem kost gemiddeld 1.500 euro, inclusief btw, afhankelijk van de afwerking van de kraan en het type boiler. De combinatie met een drinkwatersysteem kost ongeveer 1.200 euro, inclusief btw, extra. “Maar je verdient je investering terug door de energiebesparing, het mindere waterverbruik en het geld dat je anders zou uitgeven aan fleswater.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%