NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
De keuken is dood, lang leve de keuken!
Patrick Sohier, Gedelegeerd bestuurder van Cinem N.V., exclusief importeur van Liebherr en Falmec.

De keuken is dood, lang leve de keuken!

De keuken speelt meer en meer de centrale rol in het huis en de benaming “leefkeuken” is nog nooit zo toepasselijk geweest als nu. Het is daarom niet verrassend dat de shift naar warmere, meer natuurlijke keukens al een tijdje is ingezet. Wit wordt ingeruild voor donker, met bijpassende houten accenten. Materialen en kleuren moeten niet alleen strak, maar ook warm zijn.

Bij de nieuwe rol van de keuken vallen alle barrières letterlijk weg. De hal loopt over in de woonkamer, die dan weer doorloopt in de keuken en eindigt in het bureau. Waar de grenzen precies liggen, is onduidelijk. Of hoe de functie van een simpele keuken kan veranderen in zo veel meer.

Maakt dit de taak van een keukenbouwer er makkelijker op? Toegegeven, nee. Er moet met veel meer rekening worden gehouden. De stijl en materialen van de keuken dienen namelijk volledig complementair te zijn met het geheel. En toch moet deze er ook uitspringen. Geen eenvoudige opdracht.

Toch schuilt hierin een uitgelezen opportuniteit voor de gespecialiseerde keukenbouwer. Jouw expertise en vakmanschap weten hier ongetwijfeld wel raad mee. En net met jouw ontwerp maak je het verschil. Leuk toch, om minder of niet afhankelijk te zijn van het soms woelige prijzenopbod? 

Hoe past Cinem, als importeur van hoogwaardig en design huishoudelektro, in dit verhaal? Verrassend goed. Zelfs in een keuken waarin de toestellen zoveel mogelijk worden weggewerkt, is er plaats voor een aandachtstrekker. Een onderbouw handgreeploze wijnkast met glazen deur, een design dampkap die niet wordt weggewerkt, maar juist een onmisbaar element in het interieur vormt. En zelfs al zit de koelkast of diepvries verborgen achter een deur, wanneer je deze opentrekt moet deze ook opgaan in, en passen bij, het geheel. De huidige pandemie heeft bovendien de vraag naar manieren om voeding vers te houden sterk aangewakkerd. We zijn dan ook trots dat we voor elke vraag een passende oplossing hebben.

Hoe de functie en smaak van de keuken ook evolueren, er zal altijd belangrijke rol weggelegd zijn voor de professionele keukenbouwer. Enkel hij kan alle verschillende elementen, eisen en mogelijkheden combineren tot dé droomkeuken van de opdrachtgever. De toekomst is aan jullie! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details