NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
“De grootste keukenvakbeurs ter wereld”
Het prachtige landgoed Gut Böckel ontvangt tal van fabrikanten die in de gerestaureerde gebouwen een ideale en inspirerende setting vinden.

“De grootste keukenvakbeurs ter wereld”

Gedurende één week per jaar ligt het epicentrum van de wereld in en om Löhne, langs een deeltje van de autosnelweg A30 die zijn naam gaf aan het gebeuren. De Küchenmeile A30 komt langzaam weer tevoorschijn aan de horizon. Maar liefst 27 keukenfabrikanten slaan de handen in elkaar en organiseren opnieuw hun opendeurdagen. En tal van nevenactiviteiten serveren extra keukenlekkers. Op naar een nieuwe editie van de Küchenmeile!

De Bundesautobahn 30, ook wel A30, is een Duitse autosnelweg van 138 kilometer lang. De snelweg begint bij de grensovergang Bad Bentheim Autobahn, in het verlengde van de Nederlandse A1, en gaat via Osnabrück naar Bad Oeynhausen waar aansluiting wordt gemaakt op de A2. Gedurende bijna het hele jaar is deze A30 een autosnelweg net als alle andere in Duitsland. Maar gedurende één week in september, en bij uitbreiding even ervoor en even erna, verandert deze autosnelweg in een kolkende keukenmassa. Die ene week in september is het uiteraard de Küchenmeile A30 die, samen met een pak events, de keukensector van Duitsland en omliggende landen samenbrengt. De gezamenlijke opendeurdagen van de keukenfabrikanten rondom de A30 vinden plaats van 17 tot en met 23 september.

Eén regio, 27 fabrikanten

De Küchenmeile is een speciaal gevalletje in de wereld van de vakbeurzen. Wie het concept van een vakbeurs uitlegt aan een leek, vertelt over één of meerdere beursgebouwen die worden ingericht met tal van beursstands. De ene al wat groter dan de andere, de linkse met meer toeters en bellen dan de rechtse. Moet je dan de Küchenmeile uitleggen, dan kan je dit traditioneel beeld overboord gooien. Het zijn immers 27 keukenfabrikanten die de handen in elkaar hebben geslagen en een uniek partnerevent deden ontstaan. Een geniaal idee weliswaar om de jaarlijkse opendeurdagen op elkaar af te stemmen en samen te organiseren. Zo voorkom je dat geïnteresseerde bezoekers de trip meerdere malen per jaar moeten doen of, omdat ze dit wat overdreven vinden, simpelweg de verplaatsing niet maken. Eén week, 27 opendeurdagen, een strikte planning en een massa keukenlekkers.

De club van 27

Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse. Het lijstje gaat nog een beetje langer door maar dit zijn wel de meest bekende namen van de notoire club van 27. Een ensemble waar je eigenlijk geen deel van wil uitmaken. Het zijn immers allemaal beroemde muzikanten die jammer genoeg op 27-jarige leeftijd overleden. De Küchenmeile is eveneens een club van 27, maar dan eentje met een veel positievere weerklank. Tot de Küchenmeile club 27 behoren Artego, Ballerina Küchen, Bauformat, Burger, Beckermann Küchen, Beeck Küchen, Brigitte Küchen, Burnout, Naber, Express Küchen, Häcker, Impuls Küchen, KH System Möbel, Leicht, Menke Möbelwerke, Miele, Nobilia, Nolte Küchen, Optifit, Pronorm, Rational, Rotpunkt Küchen, Kuhlmann, Sachsen Küchen, Schröder Küchen, Schüller en Warendorf. Op de website van Küchenmeile A30 staan deze 27 adressen mooi gegroepeerd met de mogelijkheid een mooie en vooral haalbare route te creëren.

Paddenstoelen uit de grond

Het succes van de gezamenlijke opendeurdagen bleef niet lang onopgemerkt. Fabrikanten zonder vestiging in de buurt wilden maar wat graag ook aanwezig zijn zodat bezoekers hun showroombezoeken konden combineren met één of meerdere bijkomende stops. De invulling van deze extra events variëren, van een echte vakbeurs (Area30) over samenwerkingen van fabrikanten die (tijdelijke) showrooms samenbrachten.

Groeiende beurs

Beursorganisator Trendfairs richt in Löhne al voor de elfde keer de beurs Area30 in. “Het wordt de grootste tot nu toe”, klinkt het enkele maanden voor de aftrap wordt gegeven. “Meer exposanten, meer ruimte, meer productgroepen dan voor de uitbraak van de coronapandemie.” Met meer dan 130 zullen ze zijn, de exposanten die de almaar groeiende beursoppervlakte vullen. Dit jaar komt er weer 20 procent bij tot meer dan 12.000 vierkante meter. Ook nieuw: een aantrekkelijke buitenzone waar fabrikanten van buiten­keukens en producten die er thuishoren in hun natuurlijke habitat hun ontwikkelingen tonen. Trendfairs zorgt voor een dagelijkse update van de exposantenlijst die online geraadpleegd kan worden. Meer over Area30 lees je verderop in deze editie van Keukenbouw.

Meer en meer extra stekjes

Ook het vermelden waard zijn House4Kitchen waar Franke, Gaggenau, Neff, next125 en Schüller de handen in elkaar slaan, en Architek­turwerkstatt met Leicht, Liebherr, V-ZUG, Inalco en GESSI. Net als Area30 vinden we deze gezamenlijke initiatieven in Löhne, dat in september uitgroeit tot het keuken­epicentrum bij uitstek. En een kwartiertje verderop, meer bepaald in het prachtige landgoed Gut Böckel te Rödinghausen, staan nog meer fabrikanten te trappelen om hun nieuwste aanwinsten in het assortiment op de bezoekers los te laten. Het belooft weer de moeite waard te worden! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details