NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Dampkap wordt multifunctionele blikvanger

Dampkap wordt multifunctionele blikvanger

De dampkap. Jarenlang was het een doorn in het oog van de keukenbouwer. Fabrikanten gingen dan ook veelal op zoek naar mogelijkheden om ze aan het zicht te onttrekken. Dampkapspecialist Falmec gooide het over een andere boeg.

Dampkappen verdwijnen vandaag steeds vaker in het werkblad of het plafond. Niet verrassend, als je bedenkt hoeveel keukens er door het functionele toestel ontsierd worden. Maar wat als je een dampkap ontwerpt die naast het zuiver doelmatige ook een esthetische meerwaarde biedt? De vereniging van technologie en design vormt al sinds het ontstaan in 1981 de hoeksteen van ontwikkeling bij Falmec. En dus lanceerde de Italiaanse dampkapontwerper met het Circle.Tech-assortiment een serie die niet langer verstopt hoeft te worden, maar net een gegeerd keukenelement wordt. Zonder toegevingen op vlak van prestatie of kwaliteit.

Prachtig verlicht

De esthetische eisen die huiseigenaren aan hun keuken stellen, zijn de voorbije decennia exponentieel gegroeid. De mogelijkheden om de ruimte naar eigen smaak en verlangen vorm te geven, zijn navenant: van opvallend kraanwerk tot een atypische vloerbekleding of werkbladen in allerhande materialen en designs. Ook verlichtingsarmaturen zijn een dankbaar middel om een keuken extra cachet te geven.

Daar speelt de Circle.Tech-lijn van Falmec handig op in. Deze dampkappen tonen zich als karaktervolle verlichtingselementen en geven zo nieuwe invulling aan het concept dampkapverlichting. Hier geen kleine spots in de dampkap, maar strakke lichtbakens of sculpturale hanglampen met daarin, naadloos en onzichtbaar geïntegreerd, een performant filterapparaat. Met verschillende modellen en afwerkingen in staal, koper, inox, beton, en zo meer, biedt de reeks een gepaste oplossing voor zowel moderne als klassieke interieurs, telkens uitgerust met energievriendelijke leds voor functionele en sfeerverlichting.

Multifunctionele blikvanger

Het hoeft echter niet bij verlichting alleen te blijven. De Circle.Tech Spazio verheft de dampkap tot een volwaardig keukenmeubel dat tal van praktische en innovatieve functionaliteiten combineert. Zo beschikt het ontwerp van Francesco Lucchese – dat in 2018 een Archiproducts Design Award toegekend kreeg in de categorie Keuken – over ledverlichting en legplanken van gebrand glas over de volledige lengte van het toestel. Bovendien biedt het plaats voor handige accessoires zoals een tabletsteun, keukenrolhouder, ophangsysteem voor keukengerei, enzovoort. Ook stopcontacten en USB-poorten werden in de dampkap geïntegreerd. Er is zelfs ruimte voor een kleine kruidentuin. Alle keukenaccessoires liggen met andere woorden binnen handbereik, maar het werkblad blijft vrij voor de echte kookactiviteit.

Spitstechnologie

Niet te vergeten: achter het innovatieve design van de Circle.Tech-dampkappen schuilt een al even innovatieve (en gepatenteerde) technologie. Die integreert de zuig- en filtratiefuncties in één oplossing en maakt gebruik van recirculatie, zodat een buitenafvoer niet langer nodig is. In de plaats worden dampen krachtig (aan 600m3/u), maar muisstil, afgezogen en door een Carbon.Zeo-filter gezuiverd. Deze unieke filter combineert het klassieke koolstof met het eveneens natuurlijke zeoliet voor een optimale, ultra-absorberende werking. Beide elementen versterken elkaar, zodat vet, geur en waterdamp op een uiterst doeltreffende manier bestreden worden. Niet alleen vandaag, maar dankzij de eenvoudig afneembare en afwasbare vetfilter en de regenereerbare Carbon.Zeo-filter jaar na jaar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details