NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Creativiteit zonder grenzen
De flexibele montage en de mogelijkheid te werken met een enkele of dubbele deur laten toe om heel creatieve ideeën uit te werken.

Creativiteit zonder grenzen

Wie scharnieren, ladesystemen en klapdeursystemen zegt, zegt automatisch ook Blum. De Oostenrijkse fabrikant voegt er met Revego vandaag ook pocketsystemen aan toe. “De toekomst op het vlak van flexibel ruimtegebruik”, zo noemen Blum en verdeler Van Hoecke het nieuwe systeem.

Keukens en woonkamers smelten samen tot één geheel, al dan niet van elkaar gescheiden door een kookeiland. Het is een trend die al enkele jaren zichtbaar is en ongetwijfeld nog geruime tijd zal blijven bestaan. Door de coronapandemie en de bijbehorende lockdowns werden we met de neus op de feiten gedrukt dat een tijdelijke verdeling van de ruimtes toch wel handig kan zijn. Tijdens het koken of erna, tijdens het werken of erna. De Oostenrijkse fabrikant Blum komt nu met een oplossing. Het vouwdeursysteem Revego kan namelijk de keukenzone, een thuiskantoor of zelfs een heel woongedeelte verstoppen. “Zo creëer je de perfecte huiselijke sfeer in een handomdraai”, aldus verdeler Van Hoecke.

Open en toe in een handomdraai

“Wie Blum zegt, zegt gebruiksgemak en dat is ook bij Revego terug te vinden”, gaat Van Hoecke verder. “Gebruikers ontdekken meteen de aangename bediening van de grote fronten die met de TIP-ON bewegingstechniek worden geopend. Een lichte aanraking volstaat om de kastdeuren te openen en ze volledig weg te schuiven in de pockets naast de kast. Geen grepen dus en dat plaveit de weg naar tal van ontwerpmogelijkheden. De deuren verdwijnen in een smal corpus, 100 millimeter bij de enkele deur en 150 millimeter bij de dubbele deurtoepassing, en de achterliggende ruimte is meteen toegankelijk. Terug afsluiten gebeurt even eenvoudig. Een lichte druk op de deur doet deze uit de pocket schuiven om het hele meubel, de achterliggende ruimte en de pockets naast de kast helemaal te verstoppen.”

De technologie zit in de pocket.

Makkelijk monteren

Van Hoecke: “Laat leefruimtes samen­smelten. Maak van kleine ruimtes grote ruimtes. Denk opnieuw over ruimte. Met Revego bieden we nieuwe impulsen voor een multifunctionele ruimtelijke ordening. De technologie van Revego zit volledig geïntegreerd in zijn eigen smalle corpus die we de pocket noemen. Afzonderlijke onderdelen vervoeren en bij de klant monteren hoeft niet met Revego. De kast wordt heel makkelijk in de eigen werkplaats in elkaar gezet. Gewoon vervoeren naar de eindklant, de pockets opzetten, uitlijnen en vastzetten, de fronten en geleidingsrails monteren, het voegbeeld afstellen en klaar.”

De deur naar de bar en de wijnkast die de flessen op de juiste temperatuur bewaart, is snel geopend.

Veelzijdig toepasbaar

De keuken is het paradepaardje van de woning geworden. Het is het kloppend hart waar meer gebeurt dan enkel koken en eten. “Maak van de keuken nog meer een blik­vanger met Revego”, geeft Van Hoecke als optie aan. “Ruime werkvlakken kan je knap accentueren en, indien nodig, weer verbergen met slechts enkele handgrepen. Ook een eventuele bijkeuken wordt zo aan het zicht onttrokken. En wat dan te denken van een hoogwaardige huisbar, compleet met ingebouwde wijnkast? Zin in een glas wijn of een lekkere cocktail? Met een simpele beweging opent de huisbar zijn deuren en ligt de weg open naar een lekker drankje.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details