NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Briolabel voor Unito Smart Water System
De all-in-one en elektronische Unito Infinity kraan, hier model Cosmos, is ook verkrijgbaar in een eigentijdse zwarte uitvoering.

Briolabel voor Unito Smart Water System

Het gaat hard voor de Brio retailgroep. Niet alleen het aantal aangesloten partners is sterk toegenomen, ook het aanbod aan diensten en producten groeit gestaag. Nieuw is onder meer het Unito Smart Water System, een ‘slimme’ multifunctionele keukenkraan voor kokend, gefilterd, gekoeld, bruisend en natuurlijk ook gewoon warm en koud water. 

Enkel kokend water, gekoeld en bruisend water of juist alles in één? Het modulaire Unito Smart Water System laat de gebruiker de keuze.

Na uitvoerige testen kreeg het Unito watersysteem nu ook het Briolabel en wordt het door Brio aan de keukenspeciaalzaak aangeboden. Peter Vanthienen, management Brio: “Zowel het gebruiks- alsook het installatiegemak van het Unito Smart Water System heeft ons overtuigd, net als het zuinig gebruik en de vernuftige functies waarmee deze multifunctionele kraan zich onderscheidt.” Dit konden we ook zelf ondervinden in de Brio Concept Store in Herentals, waar je als keukenspecialist de kraan in werking ziet en de voordelen kan ervaren.

De Unito-app laat een optimale controle toe en verwittigt wanneer het CO2-patroon en de filter aan vervanging toe zijn.

App-gestuurde keukenkraan

De opmars van de geconnecteerde keukenstellen zet zich onverminderd door. Zelfs de multifunctionele keukenkraan wordt nu ‘smart’. Via de Unito app, naar keuze Bluetooth-of WiFi-gestuurd, krijgt de gebruiker volledige controle over het IoT Unito Smart Water System. Graag water van exact 75° voor een perfect kopje groene thee? Via de app laat zowel de temperatuur van het gekoelde als het hete water zich aanpassen. Soft, medium of intens bruisend water? Ook dat pas je naar wens aan. 

De User Interface laat trouwens toe de boiler en koeler eenvoudig te programmeren. Dankzij deze flexibele timerfunctie wordt het energieverbruik geoptimaliseerd. Bovendien krijgt de gebruiker feedback over het water- en energieverbruik waardoor hij steeds de controle behoudt. Via een push-notificatie wordt de gebruiker op de hoogte gebracht wanneer patroon of filter bijna aan vervanging toe is. Die kan hij of zij vervolgens heel eenvoudig met de app bestellen in de webshop. Unito is daarenboven compatibel met Google Home en Alexa wat spraakbediening mogelijk maakt. Technologie ten dienste van het comfort, de mogelijk­heden en het energieverbruik.

Het plug-and-play systeem staat garant voor een gemakkelijke en nette installatie in de keukenkast.

Keuze uit watersoorten

Het Unito Smart Water System met elektronische keukenkraan biedt alle mogelijke watersoorten: gekoeld en bruisend water, kokend water, gefilterd water en natuurlijk gewoon warm en koud water. Naast de all-in-one Infinity kraan – die alle watersoorten combineert – kan de klant ook opteren voor de Lava kokendwaterkraan of de Sparkle bruiswaterkraan. Bovendien biedt Unito de mogelijkheid om op een later moment het modulaire systeem eenvoudig uit te breiden met andere waterfuncties. 

Harry Brouns van Unito: “We hebben volop ingezet op installatiegemak. Het geheel oogt als een desktopcomputer die zich plug-and-playgewijs laat aansluiten.” Toch een probleem? De eigen dienst-na-verkoop staat paraat, met gratis herstelling binnen de waarborgperiode. Unito kan, bij een eventueel defect, het systeem van op afstand scannen en op voorhand een diagnose stellen.
Nog een voordeel van het smart-concept. 

Wat het kranenaanbod betreft, noteren we verschillende modellen met eigentijds design, naargelang het type verkrijgbaar in chroom, rvs look, zwart, gun metal en rvs. Al deze modellen worden ook opgenomen in het Brio-gamma waardoor er voor elke keuken en elke klant een gepaste Unito-kraan en oplossing beschikbaar is. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details