Platform over design en techniek in de keukenbranche

NL | FR

Producten

Blijven vernieuwen

Foto-3-Quooker
De kraan die alles kan. Hier de Quooker Flex in rvs-afwerking.

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | Quooker

22 september 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een Quooker-kraan kan alles, wordt wel eens gezegd. Het is inderdaad wel wat wanneer een en dezelfde kraan verschillende types water levert. De toevoeging van de CUBE voegt daar bovendien nog gefilterd en gekoeld (bruis)water aan toe. De CUBE is het reservoir met gekoeld water dat naast het reservoir van kokend water komt te staan onderin de keukenkast. Quooker bleef dit systeem verfijnen en komt nu met een vernieuwde CUBE. We overlopen met Steven Van Tichelen van Quooker België de toevoegingen en wijzigingen.

De opstelling in het keukenkastje van de Quooker-kraan en de vernieuwde CUBE.

Minder plaats

Het lijstje aanpassingen is niet min. Zo tapt een gebruiker vier keer zoveel gekoeld water onder de 10 graden ten opzichte van de vorige CUBE, een equivalent van 10 tot 12 glazen van 200 milliliter. Van Tichelen: “Bovendien is de CUBE compacter gemaakt, met een hoogte van 500 millimeter en een breedte van 153 millimeter. Ook het gewicht ligt met ongeveer 12 kilo wat lager dan de eerste versie van CUBE. Het reservoir neemt dus wat minder plaats in beslag in het keukenkastje.”

Gebruiksgemak

Ook wat betreft het gebruik van de CUBE schuift Van Tichelen enkele veranderingen naar voren. Zo werd de filter van de CUBE nog verbeterd waardoor de smaak en de geur van het water nog meer geoptimaliseerd wordt. “De interactieve display is een zeer handige toevoeging aan de CUBE”, weet Van Tichelen. “De display bevindt zich in de rode kap en wordt geactiveerd simpelweg door in het midden ervan te drukken. De levensduur van de filter en hoeveel bruiswater nog getapt kan worden, ontdek je in de opties van de display. Dit gebeurt met de pijlen naar links en naar rechts, een optie selecteren gebeurt weer in het midden van de display.”

Van Tichelen: “Door de CO2-cilinder in de mag­netische voet te klikken, kan deze niet vallen.”

Zuiver water

De CUBE is voorzien van twee filters, een Active Carbon en een Hollow Fiber filter, die tussen de koudwaterleiding en de CUBE worden geïnstalleerd. De Active Carbon filter garandeert een betere waterkwaliteit door onaangename smaken en geuren te verminderen. De Hollow Fiber filter zuivert het inkomende water van eventueel nog aanwezige bacteriën, zanddeeltjes en zwevend stof. De filter gaat 12 maanden of 3.500 liter lang mee. Een geluidsignaal geeft aan wanneer de filter aan vervanging toe is. •

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details