NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Best of both worlds
Uitgebreid koken kan perfect met een combi-oven.

Best of both worlds

De tijd ontbreekt ons om regelmatig uitgebreid te koken. En toch doen we dat graag. Speciale gelegenheden vragen om een gezellige sfeer, toffe vrienden en lekker en uitgebreid tafelen. Fabrikanten spelen dus gretig in op deze tegenstrijdigheid.

De technologie staat niet stil en ook de creativiteit van R&D-afdelingen blijft op volle toeren draaien. We zijn getuige van een explosie aan innovatieve producten die allemaal bedoeld zijn om het ons zo makkelijk mogelijk te maken. Ze spelen in op de weinige tijd die we hebben om ons toch in staat te stellen te genieten van wat lekker en leuk is. Denk maar aan de inductiekookplaat zonder kookzones die, waar je de pot of pan ook zet, deze zal herkennen en de nodige functies zal activeren. Denk maar aan de kookplaat die met de dampkap communiceert en de werking ervan zal afstemmen op wat er op de kookplaat gebeurt. Of aan de kokendwaterkraan die meteen water van 100 graden Celcius levert zonder dat je er op moet wachten.
En wat dan gezegd van de combi-ovens die verschillende manieren van koken in één toestel samenbrengt?

Gewoon koken of snel iets opwarmen? Het kan met de combi-oven die het beste van de microgolfoven en van de gewone oven samenbrengt.

Pakt minder plaats in

De functies van twee toestellen combineren in één toestel, dat is heel simpel uitgelegd wat een combi-oven is. Het resultaat is ruimtebesparing, je hoeft namelijk maar voor één toestel een plaats te zoeken. Aangezien bij de meeste fabrikanten, of zelfs allemaal, inbouwmodellen beschikbaar zijn, passen ze bovendien perfect in de gekozen esthetiek en vormgeving van de keuken. Klinkt als muziek in de oren van klanten die een eerder beperkte keukenoppervlakte beschikbaar hebben.

Verschillende combinaties mogelijk

Bij de keuze van een nieuwe keuken analyseren consumenten het best grondig hun kookgedrag. Op basis daarvan vinden ze makkelijker de combi-oven die het best bij hun profiel past. Wie vaak een ‘gewone’ oven gebruikt bij het bereiden van een maaltijd en daarnaast een microgolfoven om snel wat op te warmen, weet meteen in welke richting hij of zij moet kijken. Koken met stoom bestaat al heel lang en is terug van eigenlijk nooit weggeweest. Wie wil bakken en stomen en misschien niet de plaats heeft om beide toestellen apart van elkaar in de keuken te plaatsen, weet dus in welke richting hij of zij moet zoeken. Inbouwovens met stoomfunctie voegen zelf een beetje stoom toe tijdens een bakbeurt. Maar evenzeer bestaan er modellen die de mogelijkheid bieden om 100 procent te stomen. Ideaal om smaak, mineralen en vitamines van de ingrediënten te bewaren.

Een tiny house en dus een tiny kitchen? Een combi-oven neemt minder plaats in dan twee toestellen.

Wel of niet?

De technologie en de tijd staan niet stil. Fabrikanten ontwikkelen nieuwe en innovatieve producten waarmee ze inspelen op heersende trends of anticiperen op wat komen gaat. Zo zijn de combi-ovens een pasklaar antwoord op de steeds kleiner wordende huizen en appartementen, en dus ook de kleinere keukens. Twee toestellen in één, het levert ruimte (en budget) op. Zoals steeds is het belangrijk om klant per klant na te gaan welke toestellen echt nodig zijn en welke niet. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details