NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Belevingsevent rond hood-in-hob en downdraft

Belevingsevent rond hood-in-hob en downdraft

Een keuken samenstellen staat synoniem voor het maken van veel keuzes. Werkblad, kraan, toestellen, kookplaat… en het type afzuiging. Naast de traditionele dampkappen boven een werkblad zijn er nu ook hood-in-hob en downdraft-oplossingen.

De consument die zijn keuken samenstelt, krijgt tal van keuzes te verwerken. Het is dan aan de keukenprofessional om hem bij te staan met raad en daad en hem duidelijk te informeren over de beschikbare producten. “Om die reden is het dan ook belangrijk dat we de professional ondersteunen om dit zo goed mogelijk te kunnen doen”, benadrukt Peter Vanthienen, Formule Manager bij Brio. “Een niet alledaags event in onze vernieuwde Concept Store leek ons de uitgelezen manier om alle bij Brio beschikbare merken bij elkaar te brengen én om de keukenprofessional uit te nodigen. Een event in een gezellige en gemoedelijke sfeer, geen traditionele beurs. Een uitnodiging waar heel veel geïnteresseerden gretig op ingingen.”

Upside down!

Brio en E.C.K. vernieuwden recent hun Concept Store in Herentals en gaven deze een hele nieuwe inrichting. Met deze volledig nieuwe invulling is een bezoek aan de belevingsruimte een uitstekende manier om de collecties te ontdekken. Na de viering van het zilveren jubileum van ECK bvba was de Concept Store opnieuw de place to be voor een Brio-event met als slagzin ‘Let’s turn things upside down!’ en als thema alle downdraft en hood-in-hob afzuigsystemen die via Brio beschikbaar zijn. 

“Al onze verdelers tonen hun oplossingen”, aldus Vanthienen. “Küppersbusch, Neff, Miele, Whirlpool, AEG, ATAG, Boretti, Bauknecht, Novy, Siemens en Samsung zetten hun beste beentje voor om de bezoekende keukenprofessional helemaal up-to-date te brengen over hun aanbod. Een beursbezoek is het echter niet, het gebeurt allemaal in een gemoedelijke sfeer.” 

Daarnaast waren ook aanwezig als “exposant”: Companyweb, Dan-Form, Topline en BergHOFF. “BergHOFF stelt hier haar aangepaste potten en pannen voor die zich perfect lenen voor gebruik bij werkbladafzuiging”, geeft Vanthienen aan. “Het geheim van de downdraft cookware zit in het speciale deksel en de pot die de kooklucht zelf al in de richting van de afzuiging blaast. Waar we vroeger zelf een oplossing bedachten om dit tot stand te brengen (een houten lepel tussen pot en deksel, nvdr.), gebeurt het nu door het ontwerp van de pot.”

Primeur

Brio en E.C.K. organiseerden voor het eerst een thema-event rond de bij hen beschikbare downdraft en hood-in-hob-oplossingen. “Een schot in de roos”, bevestigt Vanthienen al tijdens het event. “De opkomst overtreft onze verwachtingen. De sfeer zit duidelijk goed als we afgaan op de gezellige buzz die er klinkt en de talloze gesprekken verspreid in onze Concept Store. We beseffen trouwens dat de boog niet altijd strak gespannen moet staan. Een hapje en een drankje hoort er sowieso bij. Licata Vini zorgde daarom voor een geslaagde wijnproeverij terwijl chef Piet van De Keukenpieten voldoende lekkers uit zijn koksmuts toverde. Een geslaagd thema-event, zeker voor herhaling vatbaar, met dit thema of een ander.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details