NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Batibouw kiest voor vernieuwing

Batibouw kiest voor vernieuwing

Elk jaar in het voorjaar blaast de bouw- en renovatiesector verzamelen in Brussels Expo. De grootste beurs in België qua bouwen en verbouwen opent er dan haar deuren. In 2020 zal dit in een geheel nieuw kleedje zijn. Een vooruitblik.

De bouwsector evolueert, net als de behoeften van professionele bezoekers en het grote publiek. Beursorganisator FISA ging, onder meer op basis van gesprekken met exposanten als bezoekers, aan de slag om Batibouw nog meer te doen aansluiten aan de opgesomde behoeften. Enkele opvallende wijzigingen: Batibouw duurt 9 in plaats van 11 dagen, met bovendien aangepaste openingsuren, een andere indeling van de Paleizen en een andere aanpak voor de professionals. 

Specifieke beurzen

Traditioneel startte Batibouw met twee dagen voorzien voor professionals. Deze vallen bij de komende editie weg. Niet getreurd, dit betekent niet dat de vaklui aan hun lot worden overgelaten of samen met het grote publiek de beurs moeten bezoeken. “In de plaats van de twee professionele dagen organiseren we drie specifieke beurzen die uitsluitend toegankelijk zijn voor vaklui”, legt COO Fréderic François uit. “Op woensdag 4 maart zijn er meteen twee van deze specifieke beurzen: FINISHING, de professionele beurs over afwerkingsmogelijkheden, en PROBUILD, de professionele beurs met als thema ruwbouw, daken, ramen en deuren. Vrijdag 6 maart is dan de beurt aan INSTALLPRO, de professionele beurs voor HVAC-, sanitair- en elektriciteitsinstallateurs. Deze beurzen zijn enkel toegankelijk op uitnodiging en vooraf registreren is verplicht.”

Thema’s

Een traditie waar niet aan werd getornd: de thema’s waar Batibouw volop aandacht aan schenkt. Batibouw 2020 zal de nadruk leggen op ‘Green Building’, ‘Smart Heating and Cooling’, en ‘Small is beautiful’. Dat ecologie en de ecologische voetafdruk vandaag een hot topic is, hoeven we je waarschijnlijk niet te zeggen. Bij bouwen of renoveren is de eerste vraag hoe we onze ecologische voetafdruk verkleinen. Circulaire economie en alternatieve woonvormen zijn slechts twee onderwerpen die binnen dit thema aan bod komen. Binnen ‘Smart Heating and Cooling’ bekijken organisatie en fabrikanten hoe je slimme verwarming en koeling mee kan opnemen in de bouw en renovatie van een woning. Het derde thema sluit perfect aan bij de keukensector. Met ‘Small is beautiful’ verzamelt FISA de keuken- en badkamertrends. “Klein en schattig want in België moeten we steeds meer rekening houden met kleinere leef- en bouwruimtes”, verklaart François. “Grote huizen buiten de stad waren ooit de norm, vandaag kiezen we meer en meer voor een woning in de stad zodat we files zo veel mogelijk kunnen vermijden. Functionaliteit staat voorop maar we verliezen design sowieso niet uit het oog. Een combinatie van natuursteen zoals graniet of marmer met meubels in een matte afwerking is één van de vele mogelijkheden.”

Een interactiever bezoek

Met verschillende zones in de verschillende hallen creëert de organisatie nog meer bezoekersbeleving. In Paleis 4 komt er een inspiratiezone met vier woningen: een studio, een appartement met één slaapkamer, een appartement met twee slaapkamers en een ééngezinswoning. Bezoekers ontdekken zo in een levensechte setting verschillende producten van verschillende fabrikanten. Naast een Experience Plaza (centraal in Paleis 12) en een Do It Yourself-zone in Paleis 3 werkte FISA opnieuw een ‘eco parcours’ en een ‘innovatieparcours’ uit. Exposanten krijgen dankzij dit parcours extra zichtbaarheid voor hun nieuwigheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details