NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Badkamermeubels
De complete badkamerserie Zencha van Duravit. Design Sebastian Herkner.

Badkamermeubels

Net zoals de keuken evolueert ook de badkamer van een praktische plek naar een volwaardige leef- en beleefruimte. Naast comfort wordt er meer belang gehecht aan esthetiek, met een stijlvolle aankleding en ook meubels die aansluiten bij het interieur, de persoonlijke smaak en de huidige trends.  

Deze Sanijura Pupitre by Facq past binnen de Japandi interieurtrend.

Grenzen in huis vervagen. Net zoals de keuken eerder al de woonkamer opzocht, zoekt de badkamer van vandaag vaak toenadering tot de slaapkamer. Ruimtegrenzen worden vloeiender en dit vraagt om een aangepaste en harmonieuze esthetiek, ook wat het badkamermeubilair betreft. Interieurtrends zetten zich resoluut door in de badkamer. Aan keuze en mogelijkheden geen gebrek, zowel voor de riante, maar ook voor de compactere luxueuze badkamer in een meer stedelijke omgeving. Enkele nieuwigheden en trends onder de loep.

Eden ven Dedecker, fineer badkamermeubels met ongelijk lijnenpatroon.

Japandi

Iedereen heeft er de mond van vol: Japandi. Deze woonstijl brengt Japanse en Scandinavische invloeden samen in een minimalistisch maar niettemin warm geheel. Sobere kleuren en natuurlijke materialen zetten de toon, net als ronde vormen die het allemaal wat zachter maken. De natuur wordt naar binnen gehaald met ton-sur-ton kleuren: beige, zand en aardetinten die samenkomen in een warm, rustgevend en stijlvol geheel, al dan niet gecombineerd met wit. Ook meubilair met lichthouten fronten past prima in dit totaalplaatje dat rust uitstraalt. Mag het kleurrijker? Weet dan dat ook terracotta en groentinten erg in trek zijn. Al is het soms veiliger om deze trendkleuren eerder toe te passen in de accessoires en/of op de geverfde muren, dan in de meubels.

Nieuw van Detremmerie: No Limit Wood met geribd oppervlak in houtfineer.

Streepje voor

Daarnaast vormen Japanse rituelen op zich ook een inspiratiebron, onder meer voor de nieuwe Zencha-badkamerserie van Sebian Herkner voor Duravit. Deze werd recent nog bekroond met een German Design Award 2023 Gold. De fronten van de onderkasten en hoge kasten bieden de mogelijkheid tot een individuele mix van materialen met verschillende kleuren en structuren. Eén daarvan is Black Line Structure met geribbelde afwerking. Door textuur toe te voegen krijgt het oppervlak extra diepte en ontstaat er een subtiel spel van licht en schaduw. In navolging van de keukenfronten met geribbeld hout zien we deze trend ook in de bad­kamer opduiken. Meubels met ‘een streepje’ voor, als het ware. Zo lanceert het Belgische Detremmerie No Limit Wood met houtfineer, naar keuze in de kleuren lichte, rode en donkere eik, inspelend op de trend van de houten latjes in het interieur. Dedecker heeft met Eden een nieuwe reeks fineer badkamermeubels die zich bovendien kenmerkt door een ongelijk en speels lijnenpatroon. Nog meer textuur en exclusiviteit bij het Italiaanse Inda, met heus houtsnijwerk toegepast op de met walnoot of eik afgewerkte frontpanelen. Textuur is hot, zoveel is zeker.

Ook het Italiaanse Aran heeft de weg naar de badkamer gevonden.

Afgeronde vormen

Je ziet het bij de spiegels, de kranen, de accessoires maar ook de meubels: ronde vormen zijn en blijven hot. Burgbad presenteerde op ISH de nieuwe b:me-collectie ontworpen door Studio Besau-Marguerre. Kenmerkend zijn de zachte vormentaal en avant-gardistische esthetiek, met hoogwaardige afgeronde lakfronten in een waaier aan kleuren. Nog meer bijzonder, afgerond en bovendien awardwinnend design met Noken Forma by Porcelanosa. Let ook op de roterende spiegel met achteraan handige vakjes voor verzorgingsproducten. Dit meubel is niet alleen in het midden maar ook aan de afgeronde uithoeken van lades voorzien. Eigentijds design gecombineerd met slim opbergcomfort.

Divo van Inda, met houten fronten waarin je de hand van de Venetiaanse vaklui herkent. Design Dionigi Fortunato.

Uniforme aankleding

Steeds vaker wordt er geopteerd voor een uniforme aankleding van het volledige interieur: keuken, leefruimte en badkamer. Daar wordt niet alleen door maatwerkers maar ook door gevestigde keukenlabels handig op ingespeeld. Die breiden hun activiteiten en aanbod uit met ‘grensoverschrijdende’ meubeloplossingen voor het hele huis: van keuken over woon- en slaapkamer met dressing, laundry room en dus ook de badkamer. Onder meer Aran lanceerde begin dit jaar zowel een nieuwe badkamer- als nachtcollectie
‘Not only kitchens’ is het motto. Zo ook bij Scavolini die in een samenwerking met Diesel niet alleen keukens maar ook bijpassende badkamers aanbiedt. Nieuw is de industrieel geïnspireerde Diesel Open Workshop-reeks die iets weg heeft van een weliswaar gestileerde werkbank. Een blikvanger, zowel in de keuken als de badkamer. 

De nieuwe Burgbad b:me-collectie met afgeronde vormen.

Personalisatie troef

Badkamermeubels kunnen anno 2023 in verregaande mate gepersonaliseerd worden, met het oog op individueel design. Van O-Plus is de nieuwe Frame-onderkast, combineerbaar met een bijpassende O-Plus-wastafel naar keuze. De opties voor de onderkast zijn legio: 25 of 50 centimeter hoog – met of zonder extra interne lade -, zes breedtes van 35 tot 120 centimeter en telkens keuze tussen een 90 graden of 45 graden sluiting van de lade. Naast de alu fronten in maar liefst zestien kleuren bestaat er de mogelijkheid te opteren voor glas, met keuze uit vier kleuren en vier decors, of voor klassevol keramiek in diverse kleuren en afwerkingen. Het resultaat? Even bijzonder als uniek!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details