NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Badkameraccessoires: trends en nieuwigheden
LoooX Colour BoX: inbouwnis in gepoederlakt roestvrij staal met variabele inbouwdiepte. Een stijlvolle oplossing om de rust te bewaren in de badkamer.

Badkameraccessoires: trends en nieuwigheden

Details maken het verschil, ook in de badkamer. Net daarom wordt steeds meer aandacht besteed aan de accessoires in de natte ruimte. Ze maken deel uit van een groter esthetisch geheel waarvan elk detail klopt. Soms discreet, dan weer bedoeld om niet alleen gebruikt maar ook gezien te worden. 

Carry Hook van Frost Denmark, pendelende haken met bijzonder design.

Net zoals in de mode, maken ook in de badkamer de accessoires het af. Logisch dus dat steeds meer sanitaire merken, maar net zo goed designlabels met een breed aanbod aan woonaccessoires, extra aandacht besteden aan de toebehoren voor de badkamer. Van handdoekhouders, haakjes en leggers over zeepbakjes en douchewissers tot wc-rol- en borstelhouders: geen detail wordt over het hoofd gezien. Soms maken ze zelfs deel uit van vernuftige geïntegreerde oplossingen. En waar in een comfort- en zorgomgeving voorheen vooral het praktische aspect van tel was, noteren we ook hier het toenemende belang van design. 

Gespot bij O-Plus by Treemme: de afwerking van de accessoires sluit aan bij de wastafelkraan.

Assorti

Logischerwijze volgen de accessoires de laatste trends op de voet. Naast tijdloos chroom is matzwart al enkele jaren een topper. Daarnaast blijkt ook wit, eveneens in een matte uitvoering, weer verrassend actueel. De kleur symboliseert sereniteit, zuiverheid en kalmte en past perfect in de eerder minimalistische badkamer, al dan niet gecombineerd met natuurlijke materialen. Nieuw voor dit najaar is de Axor One Matt White collectie: van matwitte kranen en handdoekrekjes tot douche-elementen en thermostaten. Allemaal perfect combineerbaar met de Axor Universal Circular Accessoires in dezelfde kleur. Naast chroom, zwart en wit zijn er ook diverse metaalkleuren – van gun metal over brons tot goud – in verschillende finishes die toelaten de badkamer in verregaande mate te personaliseren. Kranen, doucheprofielen en accessoires perfect op elkaar afstemmen? Dat kan onder meer bij O-Plus, met de collecties O-Plus by Treemme en O-Plus by PDP. 

De inspiratie voor deze Bento Starck Box wastafels van Duravit komt van de traditionele Japanse bentoboxen die aan de binnenkant door schotten in verschillende compartimenten zijn verdeeld.

Hoog designgehalte

Niet alleen vaste maar ook zorgvuldig uitgekozen losse accessoires maken mee een verschil. Ze inspireren en tillen de beleving naar een hoger niveau, ook bij de inrichting van de toonzaaal. Graag eens wat anders dan anders? Een vleugje Scandinavisch design mist nooit zijn effect, bijvoorbeeld in de vorm van de aan het plafond pendelende Carry Hook van Frost Denmark. Verkrijgbaar in matzwart en -wit, maar net zo goed in zeven metaalkleuren. Nog meer moois uit Denenmarken met de zeeppompjes van bijvoorbeeld Eva Solo of Zone Denmark. Ook het Duitse ZACK en Blomus heeft heel wat fraais voor de badkamer. Een sobere badkameropstelling die een karaktervolle toets kan gebruiken? Knap is de Japans geïnspireerd schaal Abento van designer Adam Miller voor Blomus. ►

Verkrijgbaar in klassiek wit, een al even archetypisch grijs en een iets gedurfder rood marmer met heldere witte aders. 

Geïntegreerde oplossingen

Tegenover de losse accessoires staan de geïntegreerde designoplossingen, met toebehoren die deel uitmaken van een groter geheel. Denk daarbij aan een legplank die meteen de functies van handdoekhouder en verlichting combineren. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe Letteramuta van Antoniolupi, design dat knipoogt naar het archetype van een ‘poutrel’. Het is een modulair en lineair systeem dat kan worden gepersonaliseerd afhankelijk van de gewenste toepassingen en conform het badkamerdesign. 

Iets helemaal anders – en het buitenbeentje in de selectie – is de nieuwe Duravit Beno Starck Box wastafel van Philippe Starck. Met intelligente onderverdeelde natte en droge zones bieden de wastafels handige opbergruimte voor allerhande accessoires en verzorgingsproducten. Alles dichtbij en binnen handbereik: geen legger nodig. 

Comfort en zorg

Tot slot noteren we ook een aantal nieuwigheden voor de zorg en voor personen met een verminderde mobiliteit. Vooral op vlak van esthetiek is er vooruitgang geboekt. Zo is de nieuwe roestvrijstalen armsteun van Frost nu ook verkrijgbaar in negen stijlvolle finishes. Delabie, gespecialiseerd in toegankelijkheid en sanitaire uitrusting voor publieke ruimtes, heeft op zijn beurt het B-Line assortiment uitgebreid met een nieuwe afwerking in matzwart. Na de elektronische kranen, zeepverdelers, handdrogers en wastafels zijn dus ook de steungrepen beschikbaar in deze poppulaire kleur. Keuco pakt tot slot uit met Axess, ontworpen door Studio F.A. Porsche. Het geminimaliseerde design weet esthetiek en barrièrevrije functionaliteit op een stijlvolle manier te verenigen. Het resultaat: een welverdiende iF Design Award 2023 Gold op de prijzenplank.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details