Platform over design en techniek in de keukenbranche
Elektro

Baas in eigen zaak

Een focus op zowel de elektro-detailhandel als de zelfstandige keukenhandel, dat typeert de firma D. Engels. Wat in 1927 in Antwerpen begon als een kleine, lokale zaak groeide uit tot een sterke Vlaamse speler met nog steeds Antwerpen als uitvalsbasis. D. Engels maakt vandaag deel uit van de Engels Group. Een portret. De Engels Group, […]

d.-engels-foto-4-kopieren

8 mei 2019 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Een focus op zowel de elektro-detailhandel als de zelfstandige keukenhandel, dat typeert de firma D. Engels. Wat in 1927 in Antwerpen begon als een kleine, lokale zaak groeide uit tot een sterke Vlaamse speler met nog steeds Antwerpen als uitvalsbasis. D. Engels maakt vandaag deel uit van de Engels Group. Een portret.

De Engels Group, met aan het hoofd de neven Jan en Marc, bestaat uit de divisies Engels Design and Decoration (exclusief invoerder en verdeler van Hi-Macs), Thermo Comfort (elektrische verwarming, warmtepompen en airconditioning) en het reeds genoemde D. Engels. Deze laatste afdeling richt zich op de elektro-detailhandel en de zelfstandige keukenhandel met zowel grote als kleine huishoudtoestellen, alsook sanitair.

Focus op service

D. Engels

Leden van de aankooporganisatie Electrocook beschikken dankzij Shopelectro over een eigen digitale showroom. (Foto: G. Camilleri)

 

D. Engels bestaat op zijn beurt uit twee segmenten: een groothandelsactiviteit en een aankooporganisatie. Beide afdelingen dragen het bieden van service hoog in het vaandel. “Die politiek voeren we al zo lang dat het ondertussen een evidentie is geworden”, horen we van de zaakvoerders. “We bouwden een heel pakket tools uit om onze klanten/leden te ondersteunen zodat ze zich volledig kunnen concentreren op dat wat voor hen primeert. We verplichten echter niets. Wel integendeel: we ondersteunen waar mogelijk, maar zaakvoerders blijven baas in hun eigen zaak. Zij stippelen de weg uit die ze met hun zaak willen volgen. Deze niet-dwingende aanpak vormt misschien een zwakte voor ons omdat we klanten zo niet binden, maar het is net een sterkte voor onze klanten. We verplichten onszelf er immers toe om onze klanten elke dag opnieuw te winnen door hen de best mogelijke service te bieden.”

Twee pijlers

D. Engels

De toonzaal van D. Engels in Antwerpen, waar keukenhandelaars met hun klanten steeds een rondleiding kunnen krijgen.

 

Zowel de groothandelstak als de aankooporganisatie binnen D. Engels richten zich op elektrohandelaars en keukenhandels. Om alles vlot en transparant te doen verlopen, zijn er twee aankooporganisaties: Elektroservice is deze voor elektrohandelaars terwijl Electrocook de keukenhandels ondersteunt. “Veel zelfstandige keukenhandels sluiten zich aan bij Electrocook omdat de concurrentie met de grote ketens nu eenmaal groot is”, legt Engels uit. “Wij bieden een ruim assortiment van de belangrijkste merken en leveren snel uit eigen voorraad, dit via een eigen leveringsdienst. Ook beschikken we over een centrale toonzaal. Onze adviseurs staan klaar om onze leden met hun klanten te ontvangen en hen te begeleiden bij hun keuze.”

Tools ter beschikking

De snelle levering en de mogelijkheid de toonzaal te bezoeken zijn slechts twee voorbeelden uit een lang rijtje tools die leden ter beschikking hebben. Electrocook helpt leden hun imago te versterken met het Quality Label. Het label benadrukt het vakmanschap en de professionaliteit van de vakman. Op regelmatige basis organiseert D. Engels een Kookkamer. Deze sessies, op vaste tijdstippen georganiseerd, zijn gratis demonstraties die klanten kunnen volgen waarbij de nieuwste toestellen worden voorgesteld en gebruikt. “Wie bijvoorbeeld twijfelt om een stoomoven te kopen kan een Kookkamer-sessie komen volgen”, legt Engels uit. “Zo leren ze het toestel kennen en weten ze meteen of het spek naar hun bek is. Klanten die recent eentje gekocht hebben, zijn uiteraard ook meer dan welkom om de kneepjes van het toestel beter onder de knie te krijgen.”

D. Engels

Een snelle levering met een eigen transportdienst is slechts één van de vele services van D. Engels ter ondersteuning van de keukenhandelaars.

 

Daarnaast organiseert D. Engels op regelmatige basis (technische) opleidingen voor hun leden en ontwikkelden ze met Shopelectro een digitale showroom waarop leden kunnen intekenen. “Shopelectro is geen webshop al ziet de website er wel zo uit”, verduidelijkt Engels. “Shopelectro is echt een online showroom die onze leden kunnen gebruiken om de particulieren, die meer en meer online op zoek gaan, te bereiken. De jaarlijkse vakbeurs Keukentech, gericht puur op de vakmensen, vindt ook dit jaar weer plaats. Elke tool is erop gericht om onze klanten zoveel mogelijk te ondersteunen en te ontlasten. Ook ons team van vertegenwoordigers biedt onze dealers deze service aan, op een persoonlijke manier en elke dag opnieuw.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%