Platform over design en techniek in de keukenbranche
Producten

Aluminium wandbekleding volgens laatste kleurentrends

Elke interieurtoepassing is trendgevoelig en kleur geldt in dat opzicht ongetwijfeld als belangrijkste en meest variabele factor. Daar ontsnapt ook de keuken niet aan.

image002 kopiëren
De aluminium wandbekleding beschermt de muur tegen vocht, vet en vuil.

Tekst | Elise Noyez

Beeld | Bokmerk

14 juni 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Speelde je daar in het verleden vooral op in door middel van gekleurde kastfronten of een likje verf op de omliggende muren, dan kan ook de beschermende wandbekleding vandaag volledig aan de nieuwste trendkleuren aangepast worden. Bokmerk lanceert daarvoor de Soft Colours Collection.

Sinds 2010 is het van oorsprong Nederlandse Bokmerk actief in de vervaardiging van aluminium achterwanden met beschermende coating voor keuken en badkamer. De panelen, amper 3 millimeter dik, naadloos te verwerken tot een lengte van 6 meter en steeds op maat gemaakt, bieden een relatief laagdrempelige maar tegelijk duurzame en veelzijdige oplossing om de muur tegen vocht, vet en vuil te beschermen.

De zachte kleuren stralen rust en ontspanning uit.

Inspiratie uit de verfwereld

De Bokmerk achterwanden zijn al beschikbaar in meer dan 225 RAL-kleuren en dit jaar breidt het bedrijf het kleurenpalet gericht verder uit. “In totaal voegen we vijf nieuwe kleuren aan het gamma toe”, geeft zaakvoerder Marcel Bok mee. “Louter kwantitatief gesproken is dat niet zo veel, maar het gaat om een heel doordachte keuze. De kleuren sluiten namelijk perfect aan bij de trendkleuren die het internationaal vermaarde verfmerk Farrow & Ball, maar bijvoorbeeld ook Levis, afgelopen jaar naar voren heeft geschoven. Op die manier bieden we onze klanten de mogelijkheid om niet alleen iets unieks, maar bovenal iets hyperactueels aan te bieden, dat helemaal in balans is met de rest van het interieur. Niet alleen dit jaar, maar ook in de toekomt.”

Natuurlijke tinten

De Soft Colours Collection omvat vijf nieuwe kleuren met een duidelijk natuurlijke ondertoon. Dutch Sand doet denken aan – hoe kan het ook anders – onze Noordzeestranden, Early Shade is een warme poederkleur, en Green Gray en Morning Green zoeken een balans tussen groen en grijs. Maar vooral van de kleur Night White verwacht Marcel Bok veel. “De kleur is gebaseerd op de absolute topkleur in het Levis-gamma en combineert net als de lucht op vroege ochtenden tinten groen, blauw en grijs. Het is een uiterst veelzijdige tint, rustig en speels tegelijk, die van karakter verandert afhankelijk van de kleuren waarmee ze gecombineerd wordt.”

De Soft Colours Collection omvat vijf nieuwe kleuren, gebaseerd op de recente toppers onder de muurverven.

Op maat gemaakt

Opvallend aan de nieuwe kleuren, en bekrachtigd door de naam die de collectie meekreeg, is hun eerder zachte, bijna pastel karakter. “RAL-kleuren zijn traditioneel wat harder, maar in dit geval hebben we er echt naar gestreefd om het zachte en vriendelijke aspect van de oorspronkelijke muurverven te repliceren. De nieuwe tinten stralen in de eerste plaats rust en ontspanning uit. Ze brengen sfeer in de keuken zonder overheersend aanwezig te zijn en zijn daardoor ook veelzijdig met andere kleuren te combineren.” 

Om tot het gewenste resultaat te komen, liet Bokmerk de coatings specifiek op maat samenstellen. “Elk van de vijf kleuren is uitdrukkelijk voor ons ontwikkeld. Dat betekent niet alleen dat ze exclusief bij ons verkrijgbaar zijn, maar ook dat ze aan dezelfde technische eisen voldoen als al onze andere coatings. Net als elke andere Bokmerk achterwand zal het resultaat met andere woorden kras- en slagvast zijn, hitte-, vocht- en uv-bestendig en vrij van vingerafdrukken, strepen of vlekken. Ik ken geen enkel ander materiaal dat die eigenschappen met een dergelijke zachte, matte kleur weet te combineren.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details