NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Altijd kokend water bij de hand

Altijd kokend water bij de hand

Kant-en-klaar 100 °C ­kokend water met één draai aan de knop. Daar zorgt de kokendwaterkraan van Quooker voor. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. Veilig, zuinig en multi-inzetbaar. Altijd kokend water bij de hand, de hele dag door.

Overloop maar eens in gedachten een dag. Je zal er van versteld staan hoeveel kokend water je nodig hebt. Voor thee, koffie, aardappelen, rijst, pasta, groenten … Is het dan niet fijn en vooral bijzonder handig dat je meteen kokend water hebt wanneer het nodig is? Nooit meer een pan of een waterkoker vullen en wachten tot het kookt maar gewoon de kraan opendraaien en klaar. Naast het gebruiksgemak zijn er nog tal van voordelen aan een Quooker kokendwaterkraan.

Quooker

In een handomdraai kokend water beschikbaar, veilig en zuinig.


Besparing
Aangezien het kokende water meteen beschikbaar is, zal iedere gebruiker aan tijd winnen. Steven Van Tichelen van Quooker: “Zonder een Quooker kan het best lang duren om een pan voor pasta aan de kook te brengen. Met een Quooker heb je in diezelfde tijd wat groenten geblancheerd, eieren gekookt of zelfs een flesje voor de baby gemaakt.” Ook qua ruimte komt een Quooker handig van pas. Een gezin heeft vandaag heel veel apparatuur. Het gevolg: nergens nog plaats om te werken. Door een Quooker verdwijnt die waterkoker alvast van het werkblad. In het keukenkastje wordt eveneens aan plaats gewonnen. Het reservoir voor de kokendwaterkraan is immers tot 60% kleiner dan een traditionele keukenboiler. En dan de besparing op het water zelf. Een Quooker maakt precies de benodigde hoeveelheid water klaar, bij een waterkoker is dat doorgaans te veel. Ook als je lang op warm water moet wachten in de keuken helpt de Quooker een handje. Zo komt er na twee seconden al warm water uit de kraan. Een perfecte isolatie zorgt er voor dat een Quooker minder dan de helft van de energie nodig heeft die door een warmwater- of keukenboiler verbruikt wordt. Een besparing op het gebied van energie.

100% veilig
Met kokend water moet je altijd opletten. Jaarlijks zijn er veel te veel ongelukken met bijvoorbeeld omvallende waterkokers. Jammer genoeg ook met jonge kinderen. Dit soort ongelukken zijn er niet met een Quooker kokendwaterkraan. De kraan staat vast op het aanrecht, de bedieningsknop is kindveilig, omdat je twee keer moet duwen en draaien en de dubbelwandige uitloop wordt niet heet. De waterstraal zelf is wel kokend maar deze bestaat uit druppeltjes en is dus niet massief. Vooraleer iemand zich kan verbranden heeft hij of zij de hand al teruggetrokken.

Quooker

De lichtring kleurt rood bij kokend water.


Nu ook koel bruisend en 
gefilterd water
Met de nieuwe Quooker CUBE tap je nu ook koel bruisend en gefilterd water uit de Quooker kraan. Een glas puur fris water is in een handomdraai klaar. Van Tichelen: “Zo haal je alles uit één kraan: kokend, warm, koud, bruisend en gefilterd water.” Koel bruisend water krijg je door te drukken en één keer te draaien. De lichtring kleurt blauw en geeft zo aan dat er bruiswater aankomt. De draaiknop indrukken en iets langer vasthouden en draaien levert gefilterd water op. Kokend water tappen, terwijl je bruisend water bedoelde is dus niet mogelijk. De CUBE komt naast het Quooker reservoir in de keukenkast te staan. Het bevat een filter die het water zuivert en om het jaar vervangen moet worden. Aan het reservoir zit een CO²-cilinder waarmee 70 l bruiswater uit de Quooker kraan getapt kan worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details