NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Alle premium solid surfaces onder 1 dak

Alle premium solid surfaces onder 1 dak

Een slim composietmateriaal van acryl, mineralen en natuurlijke pigmenten dat als geen ander in een gewenste vorm gethermoformeerd kan worden. Solid surface vormt een glad, niet-poreus oppervlak zonder zichtbare naden. Ideaal voor keukentoepassingen dus.

Engels Surfaces, een divisie binnen de Engels Group, profileert zich sinds 2004 als een van de grootste spelers in dit domein. De vele mogelijkheden vielen meteen op en de afdeling zette volop haar schouders onder het materiaal. Met succes. Vandaag mag Engels Surfaces zich de grootste invoerder van solid surfaces in België en Luxemburg noemen. En toch rusten ze in Antwerpen, de uitvalsbasis van de hele Engels Group, niet op hun lauweren. Het assortiment, bestaande uit HI-MACS en MARBLE werd verder uitgebreid met de bekende merken AVONITE en GETACORE. “Het resultaat is een totaalpakket met voor elk project de perfecte afmeting, dikte en kleur”, aldus Catherine Engels. “Ook voor het grootste gamma spoelbakken en lavabo’s in solid surface slechts één adres: Engels Surfaces.”

foto-2-d.-engels-kopieren

Spoelbakken, werkbladen tot hele keukens in solid surface.

 

State of the art productie

Een van de nieuwkomers bij Engels Surfaces is AVONITE, met onder meer het Right Size programma en de Studio Collection, een kleurrijke lichtdoorlatende reeks. “De productie van het materiaal mag gezien worden”, benadrukt Catherine Engels. “We mogen gerust spreken van een van de meest geavanceerde productietechnieken. AVONITE maakt gebruik van productielijnen met een dubbele band. Zo ontstaat een multifasesysteem met gecontroleerde ver­warming, koeling en tempering. Allemaal in één pers.” De belangrijkste voordelen zijn de mogelijkheid het product voortdurend warm te houden en daarna gekoeld te laten uitharden. Daarnaast is de productbreedte flexibel instelbaar. Elk formaat tussen 686 en 1524 millimeter is mogelijk. “Dit levert drie verschillende breedtes op aan standaardprijzen per vierkante meter en elke andere breedte tegen een concurrentiële prijs”, geeft Catherine Engels aan.

foto-3-d.-engels-kopieren

Solid surface is eenvoudig te thermoforen. Elke gewenste vorm is dus mogelijk.

 

Kleur en dikte op punt

“Deze manier van produceren biedt nog meer voordelen”, gaat Catherine Engels verder. “Ook bij de kleuren en de dikte van het materiaal zien we opmerkelijke troeven. Zo worden de kleurbestanddelen door het continue gietproces voortdurend optimaal gemengd waardoor de kleuren steeds perfect consistent zijn, niet alleen binnen dezelfde batch maar over verschillende productiebatches heen. De dikte van het product is dan weer gemakkelijk bij te stellen met het aanwezige en zeer nauwkeurige tandwiel- en spindelsysteem dat de ruimte tussen de bovenste en de onderste band regelt. Bovendien houdt het systeem rekening met de krimp van het product. Resultaat? De diktetolerantie van AVONITE binnen een plaat is kleiner dan die van alle andere acryl solid surface producten. Deze nauwkeurige productie laat ons toe AVONITE in te zetten in de meest ambitieuze (keuken)projecten.”

Groene gedachte

Bovenop de voordelen qua productei­genschappen springen ook ecologische voordelen in het oog. Catherine Engels somt op: “Er worden geen oplosmiddelen gebruikt, zodat er minder vluchtige organische stoffen in het milieu terecht­komen. Daarnaast bespaart AVONITE op zowel de verwarming als de koeling en, tot slot, verhoogt het continu gieten de opbrengst terwijl het afval vermindert. De aangepaste plaatgroottes beïnvloeden rechtstreeks de hoeveelheid afval. De juiste afmetingen leveren minder afval op, een mooi gebaar voor het milieu.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details