NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Afval sorteren doe je zo

Afval sorteren doe je zo

Hoe kan het ook anders? En dat afval moet uiteraard ook weer verdwijnen. Maar vooraleer de ophaling gebeurt, moeten we met z’n allen sorteren en het vuilnis ook even opbergen. 

Afval sorteren is verplicht en dat is maar goed ook. Het zorgt echter ook voor de noodzaak aan verschillende bakken of zakken om dat tijdelijk in te bewaren, tot de volgende vuilnisophaling. Daarvoor zijn uiteraard verschillende opties mogelijk, gaande van simpelweg de zakken naast elkaar en continu sorteren over enkele (design)vuilbakken naast elkaar tot de handige sorteersystemen die in de keukenkasten gemonteerd worden. Of hoe afval sorteren ook ‘mooi’ kan zijn. 

Brede of smalle laden met vierkante of rechthoekige bakjes. Mix en match tot een persoonlijk systeem. (Foto: Naber)

Sorteren in de kast

Het is dagelijkse kost. Ontbijt, middagmaal, avondeten. Het zorgt elke keer opnieuw, hoe bewust je ook mag omgaan met verpakkingen en etensresten, voor (een klein beetje) afval. Wie een tuin heeft met daarin een composthoop kan daar de etensresten in kwijt. Altijd handig wanneer de moestuin weer in gebruik genomen wordt, extra natuurlijke bemesting en daarbovenop geen afval in huis of mee te geven met de ophaling. Uiteraard heeft niet iedereen die luxe. Meer zelfs, niet iedereen heeft de luxe van een extra ruimte, bijkeuken of bergplaats, om daar te sorteren. De oppervlakte van een woning of appartement wordt ook steeds kleiner, bewijzen tal van studies. Keukens en leefruimtes versmelten tot één geheel en dan willen we liefst niet gestoord worden door één of meerdere vuilbakjes naast elkaar. Tal van fabrikanten schieten ter hulp met afvalsorteersystemen die in een keukenkast weggestopt zitten en die naar wens ingericht kunnen worden. Een ideale keukenkast hiervoor lijkt ons deze onder de spoeltafel. Een mooi sorteersysteem dat rekening houdt met de ruimte die de spoelbak in de kast inneemt. Twee vliegen in één klap.

Een mooie keuken met een handig en mooi afvalsorteersysteem.

Mix en match

De ruimte in een keukenkast of -lade is beperkt. Daarom werken de fabrikanten met bakjes in verschillende maten die volledig naar wens geplaatst kunnen worden. Een indeling volledig op maat van de gebruiker, met intelligente en functionele details en een handige hantering. De reiniging van de bakjes is een pak eenvoudiger en daar profiteert ook de algemene hygiëne van. Aangezien de bakjes niet allemaal even snel vollopen, voorzien de fabrikanten in hun afvalsorteersystemen de mogelijkheid om alles apart van elkaar te verwijderen.

Uitpakken maar

De keukenlade of -kast gaat uiteraard meer dan eens per dag open en dan zijn de bakjes zichtbaar voor iedereen. Een ordelijk systeem oogt mooier dan een wildgroei aan zakjes of bakjes. Bovendien werken de fabrikanten het geheel ook esthetisch af. Verschillende kleuren en designelementjes leuken het afvalsorteersysteem verder op. Of hoe je van iets lelijks – het afval – iets moois kan maken. Een item waarmee je zelfs zou willen uitpakken wanneer je vrienden op bezoek komen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details