Platform over design en techniek in de keukenbranche
Producten

Aan tafelruimte geen gebrek

De woonoppervlakte wordt alsmaar kleiner, voorspellen kenners. Een van de gevolgen kan dan zijn dat de keuken en de woonkamer versmelten tot één geheel. Plaats besparen is dus de boodschap en dan komen uittrektafels goed van pas.

Foto 1 Van Opstal kopiëren
Shelf 40 tovert een (keuken)lade om in een tafel voor twee.

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | Van Opstal

28 april 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het concept van een uittrektafel is even eenvoudig als briljant. In plaats van een bepaald oppervlak in je keuken of woonkamer permanent in te nemen met een (te grote) tafel, hou je die ruimte open voor allerlei gebruik. De tafel verstop je als het ware in een lade. Dat kan een traditionele keukenlade zijn of een ‘gewoon’ kastje waarop je ornamenten zet en waarin je de tafel verstopt. Heb je de tafel nodig, plooi je deze simpelweg open uit de lade. Klaar? Opplooien en in de lade opbergen.

De Family-uittrektafel biedt ruimte aan de hele familie.

Eenvoudig in en uit

Bij Van Opstal, importeur van meubelbeslag en -accessoires voor de keuken-, meubel- en interieurbouw, zijn vanaf nu twee oplossingen beschikbaar. Het betreft de Shelf 40 en de Family uittrektafel. “Shelf 40 is het kleine broertje van de twee, al is klein relatief”, horen we bij Van Opstal. “De lengte, het deel dat dus uit de lade verschijnt, biedt met zijn 1,34 meter lengte ruim voldoende plaats aan twee personen. Voor de breedte van de tafel, dus meteen ook de breedte van de lade, bestaat de keuze uit 60, 90 en 1200 millimeter. De draagkracht van 80 kilo volstaat om aan deze uittrektafel te eten, te werken, huiswerk te maken en zo meer.” Een eenvoudig systeem helpt gebruikers de tafel in en uit de lade te halen terwijl een gepatenteerd mechanisme toelaat de tafelpoot dusdanig te regelen dat het tafelblad niet overhelt.”

Ruimte voor het hele gezin

De maaltijd is een belangrijk moment van de dag in elk gezin. Het is één van de weinige momenten waarop iedereen samenkomt en waar dus de dag besproken kan worden. Met onvoldoende ruimte verandert dit gezellig samenzijn al snel in een ongemakkelijk moment. De Family uittrektafel zorgt voor voldoende ruimte op een stabiele tafel. De Italiaanse fabrikant ontwikkelde en patenteerde een systeem waarbij de tafelpoot omgekeerd mee in de lade schuift en daardoor geen extra ruimte inneemt. Bovendien is de tafelpoot eenvoudig in hoogte verstelbaar zodat deze voor voldoende stabiliteit zorgt. Mede daardoor bedraagt de draagkracht van de Family uittrektafel eveneens 80 kilogram. De lengte van de tafel is 1,45 meter en de breedtes zijn identiek aan deze van de Shelf 40. “Voldoende ruimte om een gezin van vier een gezellige maaltijd te bezorgen”, benadrukt Van Opstal.

Installatiegemak

Bij de ontwikkeling van de uittrektafels kwamen zowel gebruiksgemak als het installatiegemak aan bod. De uittreftafels zijn dan ook eenvoudig te monteren. Bovendien maakte de fabrikant een knap en overzichtelijk montagefilmpje dat je op de website van Van Opstal kan bekijken. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details