NLFR

Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
1 op de 5 Belgen maakt afvoerputje in de keukenspoelbak nooit leeg

1 op de 5 Belgen maakt afvoerputje in de keukenspoelbak nooit leeg

Een recent onderzoek* van GROHE, ’s werelds toonaangevende leverancier van sanitaire uitrusting en een internationale speler op vlak van innovatie van sanitaire producten, geeft inzicht in de keukenvoorkeuren van Belgen. Een ruime meerderheid van de Belgen heeft een gewone keukenmengkraan, een vaatwasser en een dubbele spoelbak. Slechts een minderheid geniet van kokend en/of gefilterd water recht uit de keukenkraan. En ondanks dat we allemaal houden van een keuken waar je van de vloer kan eten, blijft dat eten soms iets te vaak achter in het afvoerputje van de spoelbak, want maar liefst 1 op de 5 belgen maakt het afvoerputje nooit leeg. 

Wie is de modale Belg in het diepste van zijn keuken? 

Vaatwas of handwas? Één spoelbak of toch liever twee, en dan liefst met afdruiprek of is zonder ook ok? En wat met het soort keukenkraan, aan welke vereisten moet die tegenwoordig voldoen? Een greep uit de waslijst aan vragen die GROHE sinds jaar en dag bezighoudt. Het is alvast overduidelijk dat er heel wat is om over na te denken bij het plaatsen van een nieuwe keuken.

Orde en netheid in de keuken

Hygiëne in de keuken is zoals doorspoelen na een toiletbezoek, of met andere woorden: de normaalste zaak ter wereld. Toch blijkt dat 1 op de 5 Belgen achterblijvende etensresten in het afvoerputje nooit leegmaakt en dat terwijl zo goed als alle Belgen (90%) het belang van een nette keuken wel onderstreeptWhat people say is not what people do. Voornamelijk de jeugd durft zich al eens schuldig te maken aan een opstapelende berg afwas die meerdere dagen pronkt als monument in of naast hun spoelbak. De 55-plussers houden er dan weer wel een zeer nette keuken op na, bij 60% is de keukenspoelbak na iedere maaltijd perfect opgeruimd en zélfs afgedroogd.

GROHE Spoelbakken zijn afgestemd om die dagdagelijkse taken aan de spoelbak te vergemakkelijken. Handige functies zoals een automatische afvoer zorgen er bijvoorbeeld voor dat je nooit meer je hand in het vuile water hoeft te steken en de GROHE Whisper technologie garandeert je de stilste spoelbak ooit. Bij composiet spoelbakken vermindert het materiaal zelf het geluid van de waterstroom en bij GROHE roestvrijstalen spoelbakken wordt hetzelfde effect bereikt door speciale geïntegreerde isolatie. 

Het properste resultaat heb je met… vaatwas! Nee handwas! Of….

De helft van de Belgen beschikt niet over een vaatwasser en doet de afwas lekker met de hand. De meningen zijn verdeeld over welk van beide opties nu het properste resultaat zou geven. De helft van de vaatwasser-eigenaars beweert dat een handwas het resultaat van de vaatwasser nog steeds overtreft. 4 op de 10 Belgen mét vaatwasser steekt ook niet alles zomaar in de vaatwasmachine, maar verkiest voor bepaalde zaken nog steeds the good old fashioned way. Wat nu uiteindelijk het properste resultaat oplevert laten we in het midden.

Maar een feit is wel dat GROHE in haar assortiment kranen aanbiedt met extra hoge uitloop en fijne extra’s zoals een uittrekbare sproeikop en verschillende spreidstanden, zodat de afwas doen meteen veel leuker wordt of op zijn minst toch comfortabeler. GROHE Eurosmart, een all-time consumenten-favoriet in zowel badkamer als keuken, werd onlangs heruitgevonden. Zo is het aanbod uitgebreider en beschikt het over diverse nieuwe keukenkraanopties met lage-en hoge uitloop.

Kokend of gefilterd water uit de kraan blijft uitzondering

Driekwart Belgen beschikt in de keuken over een standaard keukenmengkraan, zo eentje die naast koud- ook warm water geeft. Een keukenkraan waar ook kokend water uitkomt is nog een schaars gegeven, want slechts 1 op de 10 Belgen heeft dit in zijn/haar keuken. Zonde vindt GROHE, want kranen die je in slechts enkele seconden van kokend water kunnen voorzien, besparen naast veel energie ook gewoon veel tijd. Ook een keukenmengkraan met gefilterd water is weinig voorkomend in Belgische huishoudens en dat terwijl kraanwater in België zich meet met de kwaliteit van flessenwater. Het grootste verschil schuilt in het gemak. Terwijl flessenwater vaak kilometers wegtransport afleggen tussen bron en eindbestemming, stroom kraantjeswater gewoon uit je kraan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details